5 methoden om een ​​phishing -e -mail

te vinden in 2021, er zijn veel meer phishing -aanvallen geweest dan ooit tevoren. Het wordt geïntroduceerd als een soort social engineering om informatie van gebruikers te nemen. In dit geval worden veel op internet individuen vaak het doelwit van phishing -e -mails.

Zelfs als u niets begrijpt over innovatie of computer, kunt u die e -mails snel bepalen zolang u begrijpt hoe ze eruit zien. Iedereen moet zich bewust zijn van deze methode, aangezien het nu veel typischer is dan ooit tevoren.

Wat is phishing?

Phishing is een techniek die wordt gebruikt door cybercriminelen om informatie te verkrijgen van personen onder de vermomming van nog een gebruiker. In veel gevallen maken phishing -e -mails gebruik van een e -mailadres van een vertrouwde onderneming of website.

In kopen om uw credit score -kaartnummer, wachtwoord of andere gevoelige info in een paar minuten te nemen, techniek je om te klikken op een link die geloofwaardig lijkt en dan in informatie gaan in een neptype dat er precies uitziet als de echte . Er is gemeld dat 99% van alle phishing -aanvallen erin is geslaagd omdat er elke dag zo veel slachtoffers beschikbaar zijn.

Wie zijn de slachtoffers van een phishing -aanval?

Er zijn veel soorten mensen die het doelwit zijn van phishing. Alle leeftijdsgroepen, inclusief jonge stagiairs voor senioren, kunnen bijvoorbeeld slachtoffers zijn als ze niet begrijpen wat een phishing -e -mail is. Gezien het feit dat cybercriminelen hun methoden regelmatig evolueren, moet iedereen zich ervan bewust zijn dat dit soort e -mails tegenwoordig overal zijn.

Hoe vind je een phishing -e -mail?

Met slechts 1 op de 100 mensen kan snel voldoende bepalen als het een oplichterij is of niet, is het veel gemakkelijker voor hackers om te bloeien bij het doen van dit soort aanvallen tegen u. Dus hier zijn vijf methoden om een ​​phishing -e -mail te vinden.

Betaal rente aan het adres van de afzender

Wanneer u een e -mail van iemand krijgt, moet u tenminste hun naam of e -mailadres begrijpen. Als het niet bekend is, open het dan niet zo goed en verwijder de e -mail onmiddellijk, aangezien de persoon die die boodschap heeft verzonden, misschien niet is wie ze zeggen dat ze zijn. Bovendien, als er een link in dit type e -mail is, voorkomt dat ze erop klikken, omdat hackers naar slachtoffers zoeken door links te verzenden die kwaadaardige websites of apps veroorzaken.

Zoek naar spelfouten en onnauwkeurigheden

Zeer geloofwaardige zaken gebruiken hun officiële e -mailadressen bij het verzenden van e -mails naar u, zoals help@facebookmail.com of support@outlook.com. U moet dus onmiddellijk begrijpen of de e -mail bestaat uit enkele spelfouten, of het nu een website -adres of e -mailadres is.

Wees achterdochtig over dringende verzoeken

Phishers gebruiken ernst om u te techniek te techniek om snelle acties te ondernemen, met name voor geldoverdrachtsdoeleinden. Als het materiaal van een e -mail bijvoorbeeld aantoont dat een account binnenkort wordt vergrendeld of dat er binnen enkele uren een wachtwoordreset is, raak dan niet in paniek en verwaarloos het bericht, omdat u ook in dergelijke omstandigheden gevoelig bent.

Klik nooit op links in e -mails

Als u geen enkel type keuze kunt zien om accessoires in e -mails van uw bank te downloaden, dan zijn de mogelijkheden dat ze dit soort spam -e -mail verzenden. Precies hetzelfde als hierboven, klik nooit op een link in die mails, gezien het feit dat er kwaadaardige websites achter zich moeten zijn.

Houd je in het oog voor verdachte URL’s

Online personen worden voorgesteld om hun cursor altijd over links te schommelen voordat ze erop klikken om te inspecteren waar ze je echt naartoe zouden brengen. Als u merkt dat de getoonde URL anders is dan het werkelijke adres, is het veel waarschijnlijk een poging van phishing, aangezien hackers dit doen om informatie te nemen wanneer u persoonlijke gegevens in nepvormen invoert.

Wat moet je doen als je een phishing -e -mail krijgt?

De beste methode om te bieden met dit type spam -e -mail is om ze te verwijderen en geen enkele vorm van actie te ondernemen. Als u echter een bericht van uw bank krijgt of nog een bedrijf dat verklaart dat ze uw account binnenkort zullen vergrendelen, zorg er dan voor dat u rechtstreeks contact opneemt met hun ondersteuning en hen ook een telefoontje geeft.

Wat moet je doen als je gefilt bent geweest?

Als u op een kwaadaardige link binnen een e -mail hebt geklikt en op een phishing -site is beland, is het veel beter om niet in paniek te raken en onmiddellijk actie te ondernemen.

Wijzig uw credit score -kaartnummer

Het allereerste wat u kunt doen, is uw credit score -kaartnummer zo snel mogelijk wijzigen. Neem vervolgens contact op met de bank waar deze rekening open is geweest en verwijder de kosten die zijn genomen voor geldoverdracht of iets anders. U kunt ook inspecteren of er andere ongeautoriseerde kosten zijn die mogelijk zijn afkomstig van het kopen op internet of met apps zoals Facebook Messenger.

Schrijf al uw accountgegevens op

Het is noodzakelijk om al uw wachtwoorden en veiligheidsdetails op één plek op te stellen, zodat u ze niet meer moet onthouden. Als het zo goed is, gebruik dan een wachtwoordbeheerder om u te helpen.

Meld het tnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *